Overveen, nieuwbouw schuurwoning

Eind 2013 hebben wij de opdracht gekregen om de villa op kavel 26 van het project Wimbledon in Overveen te ontwerpen. Behalve de 25 woningen die wij voor ontwikkelaar Hallvard hebben ontworpen voor deze site,  waren er ook drie zelfbouw kavels uitgegeven. Twee hiervan zijn door Bouwstudio Lukkien ontworpen.

De woning zijn modern van binnen en sluiten van buiten  aan op de Overveense architectuur van het Park, die wel een geabstraheerde vorm heeft gekregen. Bij deze woning zijn we begonnen met het maken van een maquette, zodat voor onze opdrachtgevers in een oogopslag de ruimtelijkheid van de woning zichtbaar werd.

De opgave was een groot familie huis te ontwerpen, met vele kamers en een zelfstandige studio voor de ouders. De bouwenvelop was er een in de vorm van een schuurwoning: 1 laag met een kap, lang en smal. Deze woning kenmerkt zich door de wit gestuukte gevel en het leien dak. Strak vorm gegeven zinken dakkapellen doorbreken de vorm van de schuurwoning.

Ook het interieur is mede bepaald door Bouwstudio Lukkien. De grote, doorlopende kast in de woonkamer en de study is op maat gemaakt. De Schouw, de indeling van de keuken, de badkamers, alles werd mee ontworpen.

De villa is in 2015 opgeleverd.