Wie zijn wij?

Bouwstudio Lukkien is een architectenbureau dat bouwwensen ontwerpt èn organiseert!

visie

Bouwstudio Lukkien denkt graag mee met initiatiefnemers. Samen plannen haalbaar maken is het ultieme doel. In feite visualiseert Bouwstudio Lukkien de bouwwensen van haar opdrachtgever. Door deze wens verantwoord in te passen in de omgeving en te voorzien van een reële planning en inschatting van de bouwkosten ontstaat een haalbaar bouwplan. Nieuwe mogelijkheden zoeken van bestaande gebouwen of slimme oplossingen vinden voor de inrichting van bouwkavels. Een huis zó verbouwen dat ruimtes en licht weer zichtbaar worden. Daar gaat het om. Dat doen we door heldere plannen aan u te presenteren, de vergunning te regelen, een aannemer voor u te selecteren en de bouw uitstekend te organiseren.We kiezen ervoor om dit samen te doen met bouwpartners die hetzelfde denken over openheid, betrouwbaarheid en afspraak is afspraak. Dan wordt bouwen leuk van eerste schets tot oplevering.

Borneo Architectuur Centrum

Bouwstudio Lukkien is gevestigd in het Borneo Architectuur Centrum op het Borneo eiland in het Oostelijk Havengebied te Amsterdam. Zij is onderdeel van een architectencollectief dat hier gevestigd is. De 12 architecten, 1 stedenbouwkundige, 1 webdesigner en 1 grafisch ontwerper steunen en inspireren elkaar bij het uitoefenen van hun gezamenlijke vak: architectuur.

Bouwstudio Lukkien is ook vrijwilliger in het architectuur centrum. Over het BAC: Borneo Architectuur Centrum zet de bijzondere kwaliteit in architectuur en stedenbouw van het Oostelijk Havengebied op de kaart door middel van workshops, tentoonstellingen en andere activiteiten. Het centrum is een buurtinitiatief dat de ontstaansgeschiedenis van het Oostelijk Havengebied wil belichten en is tevens een ontmoetingsplek in de wijk.

 

deelnemers van het collectief:

Bouwstudio Lukkien– architectenbureau

Studio Scale               – Bureau voor stedenbouwkundig ontwerp

Graphic Language    – grafisch design

Mirck architecture   – architectenbureau

Studio Dien Bos        – webdesign

MAS architectuur     – architectenbureau

Air shade                    – architectenbureau

CV

Eva Lukkien (architect), geboren in Amsterdam, heeft haar opleiding genoten aan de Technische Universiteit Delft. Vervolgens het ontwerpen en bouwen geleerd bij architectenbureau Habeon, die onderdeel uitmaakt van de Heembouwgroep. Sinds 2006 zelfstandig architect bij Bouwstudio Lukkien en vooral werkzaam in Amsterdam en Haarlem & omstreken. Samen met de collega’s op het BAC  is Bouwstudio Lukkien van alle bouwmarkten thuis!